Gyakori Kérdések a Búzafű hatásairól, összetételéről

Melyek a búzafű legfontosabb hatóanyagai?

A búzafűben rengeteg értékes tápanyag található, melyek feltöltik szervezetünket egészséggel és energiával.

Vitaminok egész tárházát tartalmazza, így található benne többek között  A-, C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamin. Mindemellett pedig jelentős mennyiségű B17-vitamin is található benne, mely már több kutatás során is bizonyította, hogy úgy tudja elpusztítani a daganatos sejteket, hogy eközben nem tesz kárt az egészségesekben. 

Ásványi anyagai közül legfontosabbak a vas, magnézium, kálium, kalcium, nátrium, cink és a szelén. 

Különösen nélkülözhetetlenek egészségünk szempontjából a búzafűben található rostok, aminosavak, enzimek, valamint a szabadgyököket semlegesítő antioxidánsok.

Mik a búzafű legfőbb jótékony hatásai szervezetünkre nézve?

  • Méregteleníti és lúgosítja szervezetünket a sejtekig hatolóan
  • Véd a mérgező anyagok káros hatásaitól
  • Javítja és gyorsítja a vérképzés folyamatát
  • Növeli a sejtek oxigénszintjét
  • Megerősíti az immunrendszert
  • Gyorsítja és segíti a sejtek regenerálódását
  • Vitalizálja, feltölti a szervezetet energiával
  • Daganatellenes hatásokkal is rendelkezik
  • Lassítja az öregedési folyamatokat
  • Bőr-és hajápoló, külsőleg is alkalmazható sebekre, sérülésekre fekélyekre is

Hogyan kell fogyasztani?

A Mannavita Búzafű Italporból kezdetnek napi 2 alkalommal fogyasszunk 1 púpozott kiskanálnyit, ami nagyjából 4 grammnak felel meg. Így szervezetünk hozzá tud szokni  a búzafű erős méregtelenítő és lúgosító hatásaihoz.

A későbbiek során fokozatosan növelhetjük az adagot  napi 4 alkalomra. 

A Mannavita Búzafű Italport tiszta vízzel ajánlott elkeverni, mivel így könnyen és igen hamar tud felszívódni szervezetünkben.

A búzafűlé első adagját célszerű éhgyomorra elfogyasztani, mivel így tud a legtökéletesebben felszívódni és hasznosulni.

A búzafűlé megivása után legalább fél óráig ne együnk vagy igyunk semmit, mivel ez garantálja, hogy értékes összetevői maradéktalanul szívódhassanak fel a vérkeringésbe.

Mennyi folyadékot kell fogyasztani a búzafű-kúra alatt?

Mivel a búzafű roppant hatékonyan beindítja szervezetünkben a méregtelenítési és lúgosítási folyamatokat, ezért fontos, hogy a búzafű-kúra alatt megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk, hogy így támogassuk szervezetünk mielőbbi megtisztulását. 

Tehát napi legalább 2-3 liter, lehetőleg tiszta víz elfogyasztása mindenképpen szükséges az eredményes méregtelenítés érekében.

Meddig lehet inni a búzafű italport?

A búzafű ital tulajdonképpen bármeddig fogyasztható, mivel a búzafű nem gyógyszer, ezért káros mellékhatásokat sem okozhat.

Tehát folyamatosan, bármeddig fogyaszthatjuk, de kúraszerűen évente 3-4 alkalommal mindenképpen javasolható a búzafű ital fogyasztása.

Gyerekek is fogyaszthatják a búzafű levét?

búzafű teljesen természetes növény, így tulajdonképpen bárki fogyaszthatja. Tehát gyerekek is ihatják, akár már 2 éves koruktól.

A gyerekek a felnőtt adag körülbelül felét fogyasszák el, de érdemes a testsúlyukhoz mérten arányosítani a felnőtt adaghoz képest.

Mennyi idő alatt hat a búzafű?

A búzafű hatásai rendkívül hamar érezhetőek, s különösen igaz ez akkor, ha túl sok méreganyag van szervezetünkben és/vagy túlságosan el van savasodva testünk. Ebben az esetben igen rövid időn belül érezhetjük a búzafű hatásainak beindulását, ugyanis eleinte kis mértékű rosszabbodás is lehetséges az állapotunkban, de mindez csupán a beinduló tisztulás következménye.

Így előfordulhat émelygés, levertség, fáradtság, kellemetlen érzés a gyomorban és bélben, esetleg hányinger, hasmenés, de ezek csak rövid ideig állhatnak fenn, így semmiképpen sem kell tartanunk tőlük. Ezek a kezdeti kellemetlen tünetek bármilyen méregtelenítés során előfordulhatnak a tisztulási folyamat beindulása miatt.

Ezt követően azonban egyre jobban leszünk, egyre energikusabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk, és egyre jobb egészségi állapotnak örvendhetünk. 

Miért a búzafű italpor a legjobb választás?

A búzafű otthoni kipréselése igen körülményes és időigényes folyamat, ráadásul a hozzá szükséges présgép is igen drága. Ezért sokan elriadnak a búzafűlé fogyasztásától, pedig a búzafű italpor mindenki számára elérhetővé teszi a búzafű egészségügyi előnyeit.

A búzafű italpor mindössze néhány perc alatt elkészíthető és elfogyasztható, így valóban bárki számára beilleszthető a napirendbe. Ráadásul a Mannavita Búzafű Italpor roppant kíméletes eljárással készül, így megőrzi a búzafű valamennyi értékes összetevőjét és jótékony egészségügyi hatását. 

A búzafű italport bárhová magunkkal is vihetjük, ezért bárhol és bármikor elkészíthetjük a búzafű italunkat.