A Búzafű por előnyei, pozitív hatásai • Mire jó a búzafű?

A búzafű egy fantasztikus képességekkel megáldott növény, így rendszeres fogyasztása számtalan egészségügyi előnnyel jár együtt. A búzafű nem gyógyszer, így nincs semmiféle káros mellékhatása sem szervezetünkre.

A búzafű hatásmechanizmusa rendkívül komplex, testünk valamennyi sejtjére pozitívan hat, továbbá segíti szervezetünket a hatékonyabb védekezőképességben és szerveink jobb működésében. 

A búzafűnek még napjainkban is egyre újabb jótékony hatásaira derül fény, hiszen rengeteg roppant fontos hatóanyag található benne, melyek külön-külön is rendkívül eredményesek, de együttesen, egymást kiegészítve még fokozottabban képesek jótékony hatásokat kifejteni teljes szervezetünkre.

Mire jó a búzafű?

Erre a kérdésre a válasz egyszerűen az is lehetne, hogy szinte mindenre, hiszen testünk valamennyi sejtjét támogatja, tisztítja, és feltölti a szükséges tápanyagokkal. Ezért fiataloknak és idősebbeknek, soványaknak és túlsúlyosaknak, egészségeseknek és betegeknek egyaránt ajánlott a búzafű fogyasztása, mivel hozzájárul a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításához.

A betegségek megelőzése – Méregtelenítés, lúgosításmeregtelenites-detox-01

Manapság roppant szennyezett környezetben élünk, mely folyamatosan mérgez mindannyiunkat. Sajnos ezt nemigen tudjuk kivédeni, hiszen a belélegzett levegőtől kezdve, a csapból folyó ivóvízen át, az elfogyasztott táplálékokig számtalan módon kerülnek szervezetünkbe a különféle méreganyagok.

Így akaratunkon kívül nap mint nap juthat szervezetünkbe többek között ólom, kadmium, szénmonoxid, melyek főként tüdőnket és májunkat veszik igénybe. De a klór, a nátrium fluorid vagy az élelmiszerekben található szintetikus antioxidánsok, fehérítőszerek, kémiai adalékanyagok, fémnitrátok, tartóstószerek, színezékek és egyéb állományjavítók sem kedveznek éppen kiválasztó és egyéb szerveinknek.

Ezek a káros anyagok egyrészt allergiás reakciókat okozhatnak, másrészt pedig rendkívüli módon igénybe veszik kiválasztó szerveinket, melyek ennek hatására egyre kevésbé tudják ellátni méregtelenítő munkájukat, s így szervezetünkben egyre jobban felhalmozódhatnak a káros anyagok. Ez pedig roppant veszélyes lehet, mivel e vegyületek jó része rákkeltő vagy génkárosító hatású.

Mindezek miatt napjainkban elengedhetetlen, hogy természetes módon segítsük szervezetünket és kiválasztó szerveinket abban, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban legyenek képesek szervezetünkből eltávolítani a bekerülő méreganyagokat.

A búzafű talán a leghatékonyabb méregtelenítő növényünk, hiszen nem csupán eredményesen képes szervezetünkből eltávolítani a méreganyagokat, hanem mindemellett még immunrendszerünket is hathatósan megerősíti. 

A búzafű méregtelenítő hatásáért a klorofill a felelős, mely elképesztő hatékonysággal méregteleníti májunkat és a teljes véráramot, ráadásul arra is képes, hogy vegyi úton semlegesítse a mérgező anyagokat szervezetünkben. 

Japánban azt is megállapították a kutatók, hogy a zsenge búzafűben található enzimek és aminosavak hatástalanítani tudják a kipufogógázban található nitrogénvegyületeket, valamint az élelmiszerekben lévő rákkeltő és génmódosító anyagok roppant káros hatásait is.

A búzafűben található enzimek – melyekből akár több ezer is lehet benne – szintén létfontosságúak számunkra, mivel tulajdonképpen minden egyes szervezetben végbemenő folyamatban részt vesznek, és irányítják azokat.

Az enzimek elengedhetetlenek a vértisztításhoz. Szervezetünk saját enzimjei az öregedéssel együtt egyre hatástalanabbak, ráadásul véges enzimkészlettel rendelkezünk. Ezért kulcsfontosságú, hogy kívülről pótoljuk az enzimeket, amihez kitűnő segítséget nyújt a búzafű, melyben rengeteg enzim található, köztük a 3 legismertebb is: a kataláz, a proteáz és az amiláz.

A búzafűben aminosavak is találhatóak, melyek ugyancsak részt vesznek a vérünk és szöveteink méregtelenítésében, és sikeresen semlegesítik az olyan mérgező vegyületeket, mint a nikotin, a kadmium, a higany a PVC vagy a stoncium. Az aminosavak ezt oly módon érik el, hogy oldhatatlan sókká alakítják át ezeket az anyagokat, amiket a szervezetünk így már ki tud vezetni magából.

Az immunrendszer megerősítésevirus-bakterium-immunrendszer-immunerosito-5

A búzafű kivételesen hatékonyan támogatja immunrendszerünket, mivel nem csupán megerősíti, hanem újjá is építi azt, méghozzá úgy, hogy jelentősen fokozza az anyagcsere folyamatainak eredményességét. Ily módon nagymértékben javítja az emésztés hatékonyságát, valamint a kiválasztási folyamatok végbemeneteléhez is hozzájárul.

Ráadásul a bélflóra egyensúlyának megtartását is fokozottan támogatja, mivel elpusztítja a káros baktériumokat a bélrendszerben, miközben támogatja a jótékony baktériumok életfeltételeit. Ez pedig az immunrendszer hatékony működésének egyik alapfeltétele, mivel védekezőképességünk mintegy 80 százaléka a bélrendszerben található.

Mindezeknek köszönhetően a búzafű képes normalizálni és rendszeresíteni a székletürítést, mely szintén alapvető feltétele egészségünk megőrzésének. Ezzel egyébként a felesleges kilóktól való megszabadulásban is segíthet, hiszen helyreállítja a szervezet egyensúlyát, mely így már könnyebben lesz képes leadni a plusz kilókat.

A méreganyagok eltávolítása pedig egyre jobb közérzetet, kisebb fáradékonyságot és egyre nagyobb teherbírást is okoz. Egyszóval egyre jobban és jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és egyre több energiánk lesz mind munkánkra, mind magánéletünkre.

S persze a javuló védekezőképesség miatt jóval kevésbé érhetnek minket utol a fertőzések, betegségek. 

A búzafűlé kiemelt képessége, hogy helyre tudja állítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, mivel erőteljes lúgosító hatással rendelkezik. Ez pedig egészségünk megőrzésének egyik alapfeltétele, mivel számos betegséget és problémát okozhat, ha elsavasodik szervezetünk.

A búzafűben található klorofill molekulája szinte teljes mértékben megegyezik az emberi vérben lévő hemoglobinéval, így jelentősen képes fokozni valamennyi sejtünk oxgénellátását, amivel növeli a sejtek energiaszintjét, valamint megakadályozza a kóros sejtburjánzást. Mindemellett pedig a búzafű az oxigénellátottság növelésével a különböző gyulladások ellen is sikeresen léphet fel.

A búzafűlé tudományos kutatások tanulsága szerint jó néhány daganatellenes hatóanyagot is tartalmaz. Ezek közé tartozik az abszcizinsav, mely egy olyan növényi hormon, ami több laboratóriumi kísérletben is elpusztította a rákos sejteket. 

A búzafűlé másik erős daganatellenes vegyülete a B17-vitamin, vagyis a laetrile, mely a kísérletekben csak a rákos sejteket ölte meg, míg az egészségesekben nem tett kárt. A B17-vitamin ugyan több táplálékunkban is megtalálható, de csak csekély mennyiségben, így jóval kevesebbet fogyasztunk belőle, mint a természetes életmódú népek, akik körében szinte ismeretlen a rák, mint betegség.

A búzafűlében jelen lévő klorofill, amigdalin és bázikus anyagok pedig az immunrendszer támogatásával, természetes módon képesek gátolni a tumorsejtek fejlődését, melyek minden egyes nap folyamatosan keletkeznek szervezetünkben.

A búzafűlé további jótékony hatásai06_buzafule-kura

A búzafű rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni, vagy akár a korai stádiumában visszafordítani a cukorbetegséget.

A zöldbúzafű rendkívül nagy segítséget jelenthet a legyengült, beteg vagy idős szervezet számára, mivel akár néhány hét alatt képes feltölteni a szükséges tápanyagokkal, így testileg és szellemileg is frissebbnek és üdébbnek érezhetjük magunkat tőle.

A búzafű roppan jótékony hatású az idegrendszerre, így óriási segítséget jelenthet a stressz elleni küzdelemben, mely napjainkban szinte mindannyiunk életét megkeseríti. Ráadásul a stressz számtalan betegség kialakulásában játszhat szerepet, hiszen bizonyított tény, hogy a folyamatosan fennálló idegi feszültség károsan befolyásolja immunrendszerünk hatékonyságát.

A búzafű ily módon a stressz által kiváltott nyugtalanság és álmatlanság ellen is megoldást jelenthet.

A búzafüvet nem csupán belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk, mivel gyorsan regenerálja a megvágott, megégett, megcsípett vagy kipirosodott bőrfelületet. De sebekre és fekélyekre borogatásként helyezve is segíti a gyógyulást.

A búzafűlé pakolásként töredezett, fénytelen hajra segíthet visszaszerezni tincseink csillogását és rugalmasságát. De a korpás fejbőrbe masszírozva is igen jótékony hatású lehet.

A búzafűlével gargalizálva felfrissülhet leheletünk, de a torokfájásunkat is enyhíthetjük ily módon. Fogainknak és ínyünknek is jót tesz a búzafűlé, mivel csökkentheti a fogíny vérzését és gyulladását is.

A búzafű lassítja az öregedési folyamatokat, mivel hatékonyan tisztítja vérünket, támogatja sejtjeink regenerálódását, valamint fiatalítja az elhasználódó sejteket. Antioxidáns tartalmánál fogva pedig hatékonyan száll szembe a káros szabadgyökökkel, melyek folyamatos sejtromboló tevékenysége nem csupán az öregedéshez járul hozzá, hanem számtalan betegség kialakulásában is szerepet játszik.

A búzafűben található enzimek szervezetünk szinte minden életfolyamatához hozzájárulnak, de kiváltképpen támogatják a méregtelenítési, emésztési folyamatokat, valamint részt vesznek a daganatok és ciszták leküzdésében is. Az egyik enzim, a szuperoxid dizmutáz (SOD) kivételesen erős védelmet biztosít a fertőzések, szuperoxidok, a környezeti ártalmak és a sugárzás miatt kialakuló sejtkárosodások ellen.

A búzafű egy másik hatóanyaga pedig a termékenység fokozásában ért el jó eredményeket egy egyetemi vizsgálat során.

A búzafűlé hatékony lehet a vérszegénység kezelésében is, mivel akár már néhány napi fogyasztás után megduplázhatja a vörösvérsejtek számát vérünkben.

Tehát a búzafűlé legfontosabb hatásai összefoglalva a következők:

  • Méregteleníti és lúgosítja teljes szervezetünket
  • Védelmet biztosít a mérgező anyagok hatásai ellen
  • Segíti és gyorsítja a vérképzést
  • Fokozza a sejtek oxigénellátását
  • Megerősíti az immunrendszert
  • Regenerálja a sérült sejteket
  • Energetizálja, feltölti a szervezetet
  • Segíthet a daganatok megelőzésében
  • Lassítja az öregedést, segít a fiatalosság megőrzésében
  • Bőr-és hajregeneráló, kezeli a hámsérüléseket