A Búzafűlé komplex Összetétele • Mi van a Búzafűben?

A búzafűlé rendkívül erőteljes méregtelenítő és vitalizáló hatásokkal rendelkezik, mivel telis-tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, enzimekkel, klorofillal és egyéb létfontosságú tápanyagokkal. A búzafűlé roppant hatékonyan távolítja el szervezetünkből a lerakódott méreganyagokat, miközben feltölti értékes, nélkülözhetetlen tápanyagokkal, melyek elképesztő mértékben energetizálják testünket.

Mi van a búzafűben?

Klorofill – A méregtelenítés nagymestere02_buzafule-rendeles

A búzafűlé leginkább a benne nagy mennyiségben megtalálható klorofillnak köszönheti elképesztő méregtelenítő hatásait. A klorofillt szokták a növények vérének is nevezni, mivel molekuláris szinten majdnem teljes mértékben megegyezik az emberi vérben található hemoglobinnal. Ezáltal nagyon jó eredményekkel képes kezelni a vérszegénységet is.

A hemoglobin a vörösvértestek egyik fő alkotóeleme, mely a létfontosságú oxigént szállítja el valamennyi sejtünkhöz.

A klorofill szervezetünkbe történő bejuttatása által növelhető a vérünkben megtalálható hemoglobin mennyisége. Ennek köszönhetően kezelhető a vérszegénység, fokozható a vérkeringés hatásfoka, valamint javítható a sejtek oxigénellátása is.

A klorofill a növényekben a fotoszintézis folyamatát vezérli, mely során a növények a napból származó fényenergiából különböző szerves vegyületeket hoznak létre. A számunkra létfontosságú oxigént is így állítják elő a növények.

A klorofill az emberi szervezetben számtalan jótékony hatást fejt ki. Testünk minden egyes sejtje számára energiát és rengeteg tápanyagot szállít, s ezáltal egyedülálló módon erősíti valamennyi sejtünket, és megtisztítja májunkat, mely közismerten a legfőbb méregtelenítő szervünk.

A klorofill jelentős mértékben dúsítja vérünket oxigénnel, ami által nagymértékben javul minden egyes sejtünk oxigénellátása. Ennek pedig a gyulladások mérséklésében és megszüntetésében van igen nagy szerepe.

Vitaminok – Testünk energetizálóivitaminok-fogyasztasa-11

A búzafű levében rendkívül nagy mennyiségű A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamin található. Emellett pedig nagyon jelentős a B17-vitamin (amigdalin) tartalma is, mely tudományos kutatások tanulsága szerint úgy képes elpusztítani a rákos sejteket, hogy eközben az egészséges sejtekben nem tesz kárt.

A búzafűlében rengeteg A-és C-vitamin található. A C-vitamin elengedhetetlen a bőr, a szem, a fogak, az íny, az izmok és az ízületek egészségéhez.

A-vitaminból több van benne, mint a gyümölcsökben és salátákban. Ezzel pedig hozzájárul a megfelelő ütemű növekedéshez, az egészséges szemekhez és jó látáshoz, valamint a termékenységre is jó hatással van. Ráadásul a búzafűlében az A-vitamin provitaminja, a karotin van benne, mely nem okozhat A-vitamin túladagolást sem.

A búzafűlében van még D-, K-és F-vitamin is.

A búzafűben található B-vitamin-komplex feltölti szervezetünket energiával, és hozzájárul az idegrendszer és az emésztőrendszer normális, kiegyensúlyozott működéséhez. Továbbá a B-vitaminok nélkülözhetetlenek agyunk és mellékvesénk egészségének megőrzéséhez is.

A búzafűlében jelen lévő E-vitamin erős antioxidáns hatásairól ismert, de a szívünket is hathatósan védelmezi. Nagyon lényeges még, hogy E-vitamin hiányában izomsorvadás alakulhat ki.

Ásványi anyagok – Szervezetünk alkotóelemei

Az ásvány anyagok szervezetünk számára éppolyan fontosak, mint a vitaminok. Legfőbb funkciójukként hozzájárulnak csontjaink és fogaink egészségéhez, támogatják anyagcserénket, valamint lúgosítják vérünket és szervezetünket. 

A búzafűlében lévő vas nélkülözhetetlen a vörösvértestek kialakulásához, így a vérszegénység elleni harc egyik élharcosa.

A magnézium a csontok és fogak egyik alkotóeleme, valamint szükséges az izmok megfelelő működéséhez és a bélrendszer egészségéhez is.

A nátrium szabályozza a testünk folyadékháztartását, és támogatja az emésztés hatékonyságát.

A cink immunrendszerünk számára alapvető fontosságú, de bőrünk és hajunk növekedésében is komoly szerepet játszik, valamint a májfunkciók és a fehérjeszintézis sem nélkülözheti.

A kálium jót tesz bőrünknek, szabályozza súlyunkat, és erősíti izomzatunkat. A kalcium közismerten csontjaink és fogaink alapvető építőeleme, de szívünk számára is nélkülözhetetlen.

A szelén pedig erős antioxidáns, mely a daganatos betegségek elleni küzdelemben is a segítségünkre van.

A búzafűlében található nyomelemekre kisebb mennyiségben van szükségünk, de okvetlenül nélkülözhetetlen számunkra folyamatos pótlásuk.

Fehérjék – Testünk felépítőinovenyi-feherje-01

Testünk minden egyes szerve, szövete fehérjékből épül fel. A hosszabb fehérjeláncok rövidebb alkotóelemekből, aminosavakból épülnek fel. Ezek közül 9 esszenciális, vagyis létfontosságú , mivel szervezetünk nem képes őket előállítani, így csak külső forrásból tudjuk őket pótolni.

Ha hiány lép fel ezekből az aminosavakból szervezetünkben, akkor testünk nem tudja újratermelni a sejteket, zavarok támadnak a szervek működésében, hiánybetegségek léphetnek fel, és az öregedési folyamatok is felgyorsulhatnak.

Az aminosavak tehát nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy testünk új sejteket állítson elő, de ugyanígy elengedhetetlenek a hormonok termeléséhez, az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséhez is. Mindemellett pedig támogatják a megfelelő májműködést és az immunrendszer tevékenységét, valamint a sejtek regenerációjában is nélkülözhetetlenek.

Az aminosavak jelentőségét jól szemlélteti, hogy ha csupán egyetlen egy aminosavból is hiány támad, akkor máris kialakulhat allergia, fáradékonyság, vagy idő előtti öregedés is elkezdődhet.

Ha azonban a hiányzó aminosavat pótoljuk, akkor az allergiás panaszok és betegségek teljesen eltűnhetnek, meggyógyulhatnak.

A búzafűlében megtalálható mindegyik esszenciális aminosav, s rajtuk kívül is még egyéb fontos aminosavakat is tartalmaz.

Enzimek – Szervezetünk irányítói

Szervezetünkben minden egyes folyamatot enzimek sokasága vezérel a gondolkodástól kezdve egészen egy ujjunk megmozdításáig.

A búzafűlében is megtalálható enzimek hatékonyan semlegesítik a sejtekben elraktározódott méreganyagokat, s ezzel a vért is kitűnően képesek megtisztítani. 

A búzafűlében rengeteg féle enzim lelhető fel – akár több ezer fajta -, mely által nagymértékben képes a szervezetünkben szüntelenül lejátszódó folyamatokat segíteni, gyorsítani. A búzafűlé rendszeres fogyasztása által tehát pótolni tudjuk a szervezetben előállított enzimeket, mellyel meghosszabbíthatjuk élettartamukat is.

A búzafűlében megtalálható legfontosabb enzimek:

  • Amiláz – a cukrokat, keményítőt bontja le
  • Kataláz – a sejtek elsavasodását akadályozza meg
  • Lipáz – a zsírok lebontásáért felelős
  • Proteáz – a fehérjék emésztését támogatja
  • Peroxidáz – a savak semlegesítéséhez járul hozzá
  • Szuperoxid-dizmutáz (SOD) – az öregedés folyamatát lassítja, védelmet nyújt a mérgezés és sugárzás ellen
  • Citokróm oxidáz – a sejtlégzést támogatja
  • Transzhidrogenáz – megerősíti a szívizmot

Antioxidánsok – Sejtjeink védelmezőiantioxidans-eves

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek képesek semlegesíteni a káros szabadgyököket,  s ezáltal meg tudják akadályozni a sejteket romboló oxidatív károsodásokat.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint a szabadgyökök tevékenysége az oka sok-sok betegségnek, köztük a daganatos megbetegedéseknek is, de az öregedési folyamatokért is az oxidatív stressz a felelős.

Így tehát az antioxidánsok folyamatos bevitelével támogathatjuk szervezetünket a szabadgyökök elleni küzdelemben, mely által számos betegséget, problémát megelőzhetünk, s az öregedési folyamatokat is hatékonyan lassíthatjuk, ami egészségünk és szépségünk szempontjából is kulcsfontosságú.